Monday, June 30, 2014

Soda bikarbona - jednostavan, jeftin i dostupan lijek protiv raka

Tullio Simoncini je italijanski doktor i stručnjak u području onkologije, dijabetesa i poremećaja metabolizma. On tvrdi da je karcinom zapravo infekcija Candidom albicans i da teorija savremene  medicine o tome, da karcinom nastaje kao rezultatu neispravnog rada ćelija, nije ispravna.
Od samog početka svoje medicinske karijere, vidio je da nešto ozbiljno nije u redu sa konvencionalnim načinom liječenja raka jer su rezultati konstantno bili poražavajući i smrtnost je bila velika!

Kandida (lat. Candida albicans) je gljivica, koja je u malim količinama prisutna u svakome od nas. Ona se nalazi u crijevima i njihov je sastavni dio. Može se naći i u ustima, grlu i polnim organima većine ljudi. Organizam zdravog čovjeka drži nivo kandide pod nadzorom, ali ako iz nekog razloga imunitet padne i gljivica krene da se razmnožava, može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.
Na žalost, mnogo faktora u našem načinu života pogoduje rastu kandide. Stres, prečesto korištenje antibiotika, nezdrava i prekomjerna ishrana, sredstva protiv kontracepcije - sve to utiče na rast kandide u organizmu.
"Gljivice, posebno kandida, proživljavaju i razmnožavaju se na takav način, da se hrane tijelom svog domaćina. Zbog toga osobe, koje boluju od hroničnog umora, koji u većini slučajevima nastaje zbog rasta kandide, užasno se osjećaju - kako fizički, tako i psihički." (dr. Mike Lambert).

Vratimo se doktoru sa početka članka!
Poražavajući rezultati podstakli su ga da potraži drugačiji pristup u  razumijevanja ove teške bolesti.
On je shvatio, da postoji veza između svih vrsta raka bez obzira gdje se nalate u tijelu. Proučavajući rak, primijetio je da su sve izrasline raka imale istu boju kao i kandida a to je bijela boja. Nakon nekog vremena, Simoncini je shvatio, da nastanak ćelija raka nije greška u funkcionisanju organizma, nego zaštitna reakcija organizma na invaziju kandide.

Zaštitna reakcija organizma
Dr. Simoncini objašnjava odbrambenu reakciju organizma na sljedeći način:
1. U zdravom organizmu, imunosni sistem drži nivo kandide pod kontrolom. Kada je rad imunog sistema poremećen, kandida dobija priliku da se širi po organizmu

2. Na kraju, kandida počinje napadati unutrašnje organe i imuni sistem je prisiljen da reaguje na ovu opasnost na novi način

3. Odbrana podrazumijeva izgradnju obrambene prepreke uz pomoć vlastitih ćelija tog organa, koje nazivamo kancer, kako bi se spriječila daljnja invazija kandide na organ.

Konvencionalna medicina tvrdi, da je daljnje širenje raka uzrokovano "malignim" ćelijama raka, koje su "pobjegle" sa orginalnog tumora. Međutim, dr.Simoncini govori, da to slučaj! Dalje širenje raka je također uzrokovano njegovim pravim uzročnikom - kandidom.
Pravi uzročnik raka, kao i drugih bolesti, je oslabljeni imunitet. Kada imunitet funkcioniše pravilno, odmah rješava problem, prije nego situacija izađe van kontrole. U ovom slučaju, normalan imunitet drži nivo kandide u organizmu pod kontrolom, sprečavajući njezino daljnje širenje.

Lijek protiv kandide 


Nakon što je Simoncini shvatio, da je rak uzrokovan kandidom, nastavio je tražiti lijek, koji bi efikasno ubijao kandidu i na takav način liječio rak. Brzo je shvatio, da obični lijekovi protiv gljivica ne funkcionišu, jer kandida brzo mutira, da bi se obranila, čak se i počinje hraniti lijekom, koji je bio namijenjen da ju ubije.
Umjesto toga, Simoncini je pronašao nešto puno jednostavnije i bolje - sodu bikarbonu. Soda bikarbona je dovoljna da riješi ovaj problem.  Razlog za ovo je smanjenje kiselosti organizma. Kisela sredina pogoduje razvoju ćelija raka i kandide. Unošenjem sode bikarbone, povećava se baznost, tj. smanjuje se kiselost organizma! Na ovaj način se, se spriječava dalji razvoj kandide i raka a rezultat je  povlačenje njihovih ćelija!
Simoncini je počeo koristiti sodu bikarbonu za uništavanje kandide. Prvi pacijent je bio Italijan Genaro Sangermano, koji je bio otpušten iz bolnice da umre zbog raka pluća. Nakon nekoliko mjeseci pacijent je u potpunosti zdrav.

Nakon ovoga je slijedilo još više slučajeva izlječenja od raka, nakon čega je Simoncini odlučio predstaviti svoja pronalaženja Italijanskom Ministarstvu Zdravstva u nadi, da će se nastaviti znanstvena istraživanja u tom smjeru. Nakon duge kampanje ismijavanja i ponižavanja, Simoncinija su na tri godine stavilii u zatvor zbog "štete" pacijentima, koje je izliječio od raka.
Tullio Simoncini je nakon izlaska iz zastvora uspješno nastavio pomagati oboljelima od raka, koristeći sodu bikarbonu!

Posjetite stranicu dr.Simoncini ovdje :
http://www.curenaturalicancro.com/



No comments: