Ukoliko imate viška jabuka a želite da malo eksperimentišete sa njima, možete da napravite sok od cijeđenih jabuka!
Sok može da bude gusti i bistri! Za bistri sok je potrebno malo više opreme ali nemojte da vas to obeshrabri!
Jabuke je potrebno prvo oprati!
Očistimo i isječemo jabuke na sitnije komada i ubacimo u blender! Stavimo dvije čaše vode!
Izblendamo ih! Mjesa koja se dobije je možda pregusta ali neka vas to ne brine!
Ukoliko želimo gusti sok, to je to! Napitak je sladak i gust! Ukoliko želimo da sok bude rjeđi ubacimo još vode po želji!
Ukoliko želimo bistri sok, nakon blendovanja, je potrebno da smjesu stavimo u gazu i iscjedimo! Bilo bi najbolje da posjedujete presu za cijeđenje!
Ukoliko imate presu, onda nakon blendovanja, smjesu stavimo u gazu a gazu u presu! Cjedimo dokle god izlazi sok!
Važno je znati da ovaj sok ima u sebi dosta šećera tako da ne može dugo da ostane svjež ukoliko se ne drži u frižideru!
Ukoliko se ne popije u roku od jednog dana, doći se do vrenja i ovaj ukusni slatki sok će se pretvoriti u jabukovo sirće!
Uživajte!
Sok može da bude gusti i bistri! Za bistri sok je potrebno malo više opreme ali nemojte da vas to obeshrabri!
Jabuke je potrebno prvo oprati!
Očistimo i isječemo jabuke na sitnije komada i ubacimo u blender! Stavimo dvije čaše vode!
Izblendamo ih! Mjesa koja se dobije je možda pregusta ali neka vas to ne brine!
Ukoliko želimo gusti sok, to je to! Napitak je sladak i gust! Ukoliko želimo da sok bude rjeđi ubacimo još vode po želji!
Ukoliko želimo bistri sok, nakon blendovanja, je potrebno da smjesu stavimo u gazu i iscjedimo! Bilo bi najbolje da posjedujete presu za cijeđenje!
Ukoliko imate presu, onda nakon blendovanja, smjesu stavimo u gazu a gazu u presu! Cjedimo dokle god izlazi sok!
Važno je znati da ovaj sok ima u sebi dosta šećera tako da ne može dugo da ostane svjež ukoliko se ne drži u frižideru!
Ukoliko se ne popije u roku od jednog dana, doći se do vrenja i ovaj ukusni slatki sok će se pretvoriti u jabukovo sirće!
Uživajte!
No comments:
Post a Comment